Les en nybegynners erfaring med CleanCup

Les en nybegynners erfaring med CleanCup

Har du vurdert å teste CleanCup menskopp, men ikke tatt steget? Kanskje noen av Silje sine erfaringer med CleanCup kan gjøre valget lettere for deg!

Hvilke tanker og forventninger hadde du før du prøvde CleanCup?

Jeg tenkte på å prøve det ganske lenge før jeg tok steget og faktisk bestilte det. Jeg har ingen "nære" venner som har prøvd menskopp, og derfor hadde jeg heller ingen å snakke med det om. Hovedgrunnen til at jeg valgte å bestille var hovedsaklig fordi jeg slet med irritasjon i underlivet under menstruasjon og mistenkte at det hadde sammenheng med tamponger. Jeg leste jo mye om CleanCup, blant annet at den skal være mye sunnere for underlivet.

Jeg var nok helt ærlig veldig skeptisk før jeg kjøpte CleanCup. Ville den være vond å ha i? Ville det være ekkelt å tømme den? Ville den lekke? Jeg visste ikke om jeg kom til å bruke den noe særlig, men tenkte jeg bare skulle gi det et forsøk, noe jeg er utrolig glad for i dag!

Hva har overrasket deg mest etter at du begynte å bruke den?

Prosessen med å tømme menskoppen er nok det som har overrasket meg mest positivt. Jeg trodde det skulle bli litt grisete, men jeg opplever det som mye mer renslig enn å f.eks. ta ut en brukt tampong eller bytte bind.

Men jeg er positivt overrasket over alt med CleanCup. Når man først har fått teken på det er den mye lettere å bruke enn jeg trodde! I tillegg føler jeg meg faktisk freshere "der nede" enn jeg gjorde med tamponger og bind, selv om det kanskje bare er psykisk.

Hva anser du som den største fordelen med å bruke CleanCup?

Det må jo være at CleanCup er så ufattelig mye bedre for miljøet enn den endeløse mengden engangsprodukter som tamponger og bind utgjør!
I tillegg er det jo veldig deilig å slippe å tenke på å huske å ha med seg tamponger i veska hele tiden.

Har du et tips til de som har vurdert å teste CleanCup, men ikke tatt steget?

Bare gi det en sjanse! Og vær forberedt på at det kanskje ikke er helt match første gang du prøver det. Jeg brukte to mensenperioder på å få teken på det, men nå ser jeg meg aldri tilbake! Bruk tid på å finne en teknikk som passer for deg, både når du skal ta den inn og når du skal ta den ut.

Back to blog