5 gode tips når du skal prøve CleanCup menskopp for første gang

5 gode tips når du skal prøve CleanCup menskopp for første gang

Woho - så du skal prøve CleanCup Menskopp! Kanskje er det aller første gang du prøver menskopp i det hele tatt. Det kommer du helt sikkert ikke til å angre på, selv om det kan være overveldende i starten. 

Nettopp derfor har vi samlet noen nyttige tips, for å hjelpe deg i gang med CleanCup!

1. Først må du sterilisere koppen

God hygiene er viktig når du skal bruke CleanCup. Det er viktig at du steriliserer koppen før første gang du bruker den, og før du skal ta den i bruk ved neste mens. For eksempel så kan du koke den i 3-5 minutter i en kasserolle. Når du tar den ut for å tømme, holder det å vaske den med vann, og da anbefaler vi at du først skyller den med kaldt vann, så med varmt vann.

... Trenger vi å nevne at du må være nøye med håndvasken også? For det må du! Rene hender er et must når du skal ta ut og sette inn CleanCup. 

2. Det kan være lurt å begynne øvingen hjemme

Å bruke CleanCup er ikke grisete, men det kan ta noen forsøk før du får teken på det. Gjerne planlegg det slik at du kan sette inn og ta ut koppen hjemme de første gangene, så du slipper å bli stresset hvis ting tar litt tid. 

For noen kan det være vanskelig å sette inn CleanCup menskopp de første gangene. Det er helt normalt, og jeg kan love at du vil få teken på det! Det er lettere å sette inn en fastere menskopp enn en mykere menskopp.

Et godt tips er å øve i dusjen, og å prøve forskjellige brettemåter til du finner den metoden som fungerer aller best for akkurat deg!  

3. CleanCup menskopp skal bakover, ikke rett opp

Mange prøver seg på å dytte menskoppen rett opp, men den skal faktisk dyttes litt bakover. Se for deg at du skal sikte mot korsryggen. Jeg lover at denne teknikken vil gjøre det så mye lettere å sette inn menskoppen!

4. Pass på at den åpner seg helt opp

Når du har fått CleanCup på plass, er det viktig at den bretter seg helt ut, eller åpner seg helt opp. Det er nemlig et lett vakuum, kombinert med et undertrykk, som holder den på plass, og det oppstår kun når koppen er helt åpen. Her kan du for eksempel føre fingeren rundt kanten for å sjekke at den sitter som den skal. 

Det er forøvrig det samme vakuumet du må bryte når du skal ta ut koppen. Da gjelder det å bruke noen fingre til å klemme på bunnen av koppen. Bare pass på at du ikke klemmer for hardt, da kan det fort bli søl.

5. Sist, men ikke minst - ikke gi opp!

… selv om det å mestre den nye menskoppen din kan virke som en vrien oppgave de første gangene. Du er ikke alene om å trenge litt tid for å bli vant til den. Gi den noen sykluser; jeg er nemlig sikker på at du vil oppleve det samme som oss og hundrevis av CleanCup-brukere: CleanCup = mensrevolusjon.

Husk at alle kropper er forskjellige. Derfor er det fint at du prøver deg frem med brettemåter, kombinasjon av størrelse og fasthet og metode for å sette inn CleanCup, helt til du finner det som fungerer for akkurat deg. 

Back to blog