Ordrestatus

Hei, kjære forhåndsbestiller av CleanCup.

Produksjonen av nye CleanCup Menskopp har foreløpig ikke gått som planlagt. Her kommer du til å finne oppdateringer om prosessen.

Hvis du har ytterligere spørsmål, er du alltid varmt velkommen til å kontakte meg (altså gründer Lene Elisabeth Eide) på e-post: lene@cleancup.no, men vær så snill og møt noen dagers responstid med forståelse.

Oppdatering 14.12.2021

Dette er blant årets vanskeligste oppdateringer å skrive. Jeg har grudd meg så mye at jeg bare har utsatt og utsatt det. Og så vokser klumpen i magen litt for hver dag som går.

Vi er fortsatt ikke i mål med produksjonen av CleanCup, og vi kommer nok ikke i mål i år. Men produktet kommer, og det blir bra.

Du har ventet lenge, og det er jeg skikkelig lei meg for. 

Fabrikken her i Norge gjorde ikke godt nok forarbeid med å vurdere hva som ville kreves for å produsere CleanCup i tilfredsstillende kvalitet. Derfor er de (veldig) forsinket med leveransen. 

Akkurat nå er alt ute av min kontroll, og det har vært ute av min kontroll i nesten et år nå. Hvis jeg kunne dra til fabrikken og gjøre alt selv for å få fortgang i dette, så hadde jeg gjort det.
Jeg gjorde et forhåndssalg av produktet i god tro. Jeg skjønner det hvis du er frustrert over å ha bestilt et produkt som er så forsinket. Jeg er også frustrert. Fabrikken lovte meg produkter i april, og det stolte jeg på. 

Dessverre er det slik at alt blir vanskeligere når man er ung, kvinnelig gründer. I prosessen møter jeg motstand som jeg er overbevist om at Rune (50) aldri ville møtt. Desto viktigere er det å ikke gi opp nå. Hver gang kvinnelige gründere lykkes, er det en seier for alle kvinner som ønsker å starte noe.

Hele situasjonen har gjort dette til mitt tyngste gründerår hittil. Tankene og bekymringene surrer konstant, og jeg sliter med å få sove om kveldene. Jeg er lei meg for at du, og andre som har forhåndsbestilt CleanCup, har måttet vente så lenge. 

Det ligger en stor del av meg i CleanCup, og CleanCup er en viktig del av hvem jeg er. Derfor føles det nært, skamfullt, sårt og jævlig når situasjonen blir sånn som dette. 

Jeg vil at du skal vite at jeg gjør alt i min makt for å få produktet til deg så fort som det er mulig, og nå ser vi målstreken der fremme, tidlig i 2022.

Hva er det som tar så lang tid? 

Det er mye om og men med å produsere fysiske produkter. 

En menskopp lages ved at man fyller flytende materiale i en form. Formen står i et verktøy, som igjen står i en stor maskin. 

Da jeg skulle flytte produksjonen min fra Kina til Norge, fikk jeg vite at formene jeg allerede har i Kina, ikke passer til maskinene på fabrikken i Norge. Så de skulle lage nye former for meg, hos sin verktøymaker i Kina. I utgangspunktet en smal sak å gjøre, når man har designfilene. 

Vi bestemte oss for å produsere CleanCup i et nytt materiale, som både er mer komfortabelt og bærekraftig enn silikon.
Og her begynte utfordringene. For da formene var ferdige, og de sendte prøvestøpene gjort i formene, var ikke kvaliteten god nok.
Stilken, som er unikt designet for å være tynn og myk, røk for lett. Det krever god elastisitet i materialet, for at stilken skal kunne være så tynn som den er.

Det startet et omfattende arbeid med å finne riktig materialsammensetning. 

Det var dette fabrikken ikke hadde vurdert nøye nok i forkant av samarbeidet vårt.

Vi har prøvd det ene materialet etter det andre, og det er mange krav som skal møtes, når produktet skal være godkjent for bruk inne i kroppen.
Så for hver materialsammensetning vi har prøvd, har det blitt gjort prøvestøp, som har blitt sendt til fabrikken i Norge, og så videre til meg. Alle leddene jobber med vurdering av kvaliteten. 

Tidligere i høst bestemte vi oss for å få formene til Norge, og gjøre resten av testene her, fordi vi kom ganske nærme kvaliteten vi ønsket, og det går raskere. 

Nå virker det som at vi har naila materialsammensetningen. Da gjenstår å få riktig fasthet i materialet, slik at det blir en myk og en fast CleanCup. Det bør gå relativt kjapt herfra. 

CleanCup kommer til å bli produsert i et helt nytt materiale, designet for akkurat denne bruken. Materialet fantes ikke fra før. Det er kjempekult, innovativt, og en stor nyhet for deg som menskoppbruker. Det er den perfekte miksen, satt sammen for å gi riktig fasthet, riktig elastisitet, rett og slett alle de riktige egenskapene for å være en best mulig menskopp.


Beste hilsen fra Lene.

Hvorfor flyttes produksjonen?

Nå er det snart et og et halvt år siden jeg gikk tom for CleanCup sin bestselgende størrelse (medium fast) på lager. 

Da hadde jeg to valg: gjøre det enkelt for meg selv, og produsere en ny runde produkter i Kina? Eller realisere drømmen om produksjon av CleanCup i Norge, den aller første norskproduserte menskoppen?
Jeg valgte sistnevnte. Av flere grunner; bærekraft, etikk og kvalitetssikring, blant annet.

Målet med CleanCup, er nemlig ikke bare å selge menskopp. Det er ikke å bygge opp en bedrift kjapt, og ta ut masse penger i utbytte. Jeg har fortsatt ikke tatt ut en eneste lønning av bedriften, i løpet av de fem årene jeg har jobbet med CleanCup. Hver krone har blitt reinvestert i videreutvikling av produktet og produksjonen av det.
Målet mitt er å revolusjonere det å ha mensen. Å bidra med god informasjon, og de beste produktene jeg evner å produsere. Å skape ekte forandring for menstruerende. Da kan jeg ikke velge de raske løsningene. 

Ved å flytte produksjonen til Norge, kutter jeg utslippene av klimagasser i forbindelse med transport av produktet med 99,40 %. Det er viktig, fordi jeg nå legger grunnlaget for å vokse. Jeg hadde ikke kunnet stå inne for utslippene ved å produsere så langt borte.

Den aller viktigste grunnen til å flytte produksjonen, er likevel det å kvalitetssikre prosessen.

Det har vært målet mitt siden jeg startet idéiutviklingen til CleanCup i 2016, å lage markedets  beste, tryggeste og mest komfortable menskopp.

Produktet skal totalt sett være inne i kroppen din i et betydelig antall timer. Den som selger deg den, ha god kontroll på hvordan den er produsert. Det har vært et perspektiv jeg har savnet, når det har dukket opp merkevare etter merkevare som selger menskopper.

Jeg stolte virkelig på de som produserte for meg i Kina, men nyheter om at 1 av 3 produkter i norske nettbutikker inneholder stoffer som er kreftfremkallende, hormonforstyrrende, eller som kan gi fosterskader eller skade forplantningsevnen, skremmer meg. Det er rett og slett ikke en sjanse jeg er villig til å ta.
Uansett hvor frustrerende det er at dette tar tid, tar jeg ingen snarveier som kan ødelegge for kvaliteten på produktet du kommer til å få. Å hente produksjonen hjem, var noe jeg måtte gjøre for å kunne stå inne for markedsføring og salg av CleanCup i lang, lang tid fremover. 


Back to blog