Sånn vasker du CleanCup menskopp

Sånn vasker du CleanCup menskopp

Det er viktig at du er nøye med hygiene når du bruker CleanCup. På denne siden finner du nyttige tips for å vaske og vedlikeholde menskoppen din, både før, under og etter mensen.

Sterilisering av CleanCup før bruk

CleanCup blir renset og sterilisert før den pakkes i eske og sendes til deg. Frem til sommeren 2019 var koppen pakket i plast inni bomullsposen, men for at forpakningen skulle bli mer bærekraftig og gi mindre avfall, kommer nå CleanCup kun i oppbevaringsposen.

Derfor anbefaler jeg at du koker koppen i vann eller steriliserer den på annet vis før du tar den i bruk for første gang, som en ekstra sikkerhet.

Fremgangsmåte for sterilisering av koppen før bruk / mellom mensen

Når du skal koke koppen din, anbefaler jeg at du gjør det på følgende måte:

  1. Fyll mye vann i kasserollen. Det er viktig at det er nok vann, sånn at koppen ikke rører nedi bunnen når du putter den i vannet.
  2. Vent til vannet koker med «store bobler» før du legger CleanCup oppi der. Grunnen til at du skal vente, er at CleanCup ikke vil synke til den varme bunnen når vannet fosskoker. Da brenner du ikke koppen din.
  3. La CleanCup ligge i det kokende vannet i 3-5 minutter før du tar den ut.
  4. Koppen din er sterilisert og klar til bruk. Husk at den er varm når den kommer opp av vannet da, du.
Slik skal det se ut før du legger CleanCup i kasserollen!

Forresten - et vanlig spørsmål er om du kan bruke en vanlig kasserolle, og det kan du absolutt, veldig mange menskoppbrukere gjør det. Hvis du ikke ønsker det, kan du investere i en egen kasserolle til nettopp dette formålet.

Vasking av CleanCup underveis i mensen

Jeg anbefaler at du vasker koppen din i vann når du tar den ut for å tømme den, før du setter den inn igjen. Det er akkurat så enkelt som det høres ut som - du putter koppen under rennende, rent vann.

For å unngå misfarging av koppen (litt misfarging vil alltid komme etterhvert), anbefaler jeg at du vasker koppen i kaldt vann til blodrestene er borte, så kan du ta en runde med varmt vann etterpå.

Hva med tømming på offentlige toaletter?

Noen bekymrer seg for å tømme koppen sin på offentlige toaletter. Siden den kan brukes i opptil 12 timer av gangen, er dette heldigvis sjeldent et problem. Hvis koppen din likevel skulle finne på å bli full eller måtte tømmes mens du er på farta, tar du den ut og tømmer innholdet i toalettet som vanlig, men dersom du ikke har tilgang på å vaske den med vann, holder det å tørke av den med rent papir. Da er det viktig at du tar den ut og vasker den med vann ved neste anledning.

Back to blog